MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Actief Pedicurepraktijk is officiƫle dealer van Wandel Wol

Medische pedicurebehandeling

Loopt u door een medische oorzaak of aandoening een groter risico op voetproblemen? Dan moeten uw voeten behandeld worden door een erkende medische pedicure. Actief Pedicurepraktijk mag speciale voetzorg geven aan mensen met diabetes, reumatische klachten en overige risicovoeten.

Vergoeding en verwijzing voor medische pedicure?
Komt u via uw zorgverzekering in aanmerking voor (meestal gedeeltelijke) vergoeding, dan heeft u een verwijzing van uw huisarts of podotherapeut nodig. Een diabetische risicovoet wordt alleen via doorverwijzing behandeld.

Wat houdt een medische pedicurebehandeling in?
1) Uw eerste bezoek begint meestal met een intakegesprek. We nemen een vragenlijst door over uw medische geschiedenis en ik controleer de huid- en nagelconditie van uw onderbenen en voeten. Daarna voer ik verschillende testen uit om beweeglijkheid, stand en afwikkelpatroon van de voeten te onderzoeken. Ook wordt het oppervlaktegevoel en het dieptegevoel van de voeten getest.

2) Verder bespreken we uw medicijngebruik en eventuele allergieën, uw wensen en voetklachten. Ook uw schoeisel wordt goed bekeken. Op basis van deze intake stel ik een behandelplan met u op. Hierbij hoort ook schoen- en voetverzorgingsadvies!

3) Bij de behandeling zelf worden uw nagels en huid met extra aandacht bijgewerkt en verzorgd, rekening houdend met wat kan en mag. De behandeling moet regelmatig herhaald worden, zeker als er sprake is van risicovoeten. Ik controleer dan ook zorgvuldig op eventuele nieuwe problemen. Zo houd ik uw voeten maximaal gezond.

Speciale voet- en nageltechnieken
Bij Actief Pedicurepraktijk kunt u ook terecht voor bijzondere behandelingen als: Goed om te weten
- De behandelruimte van Actief Predicurepraktijk bevindt zich op de begane grond en is gelijkvloers. Ambulante zorg bij u aan huis is helaas niet mogelijk.
- Neem bij het eerste bezoek uw medische gegevens mee: naam van huisarts en podotherapeut, ziektekostenverzekering en burgerservicenummer.